Известие

Collapse
No announcement yet.

ама съм левак..........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ама съм левак..........

Оня ден излях едно кафе/цяло/ в обдухвателя на предното стъкло от към страната на водача.Сега изключвам коментарите как така кафето се оказа в една и съща социална среда с въпросните отвори.А резила е отказ да зарежда акумулатора иначе кафето чинно си изтече през обдухвателя над бушоните елегантно-без да ги намокри.Те това и да ми го беше казал някой щях да го гледам като извънземен.Та да си знаете-ако изсипете кафе на гореописаното място вероятно ще спре да зарежда акумилатора/поне при мен така се случи/ .
    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
    156 1,8ТS-99 ......
    EX
    159 1,9 JTD-08

Трябва да напишеш дисертация за физико-химичното взаимоотношение между кафето и електрическите релета в автомобилния транспорт. Имаш ли идея защо е спряло да зарежда акумулатора и как мислиш да го отстраниш.
    П.С Добре, че не си пил боза
    Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Сипи на същото место сега едно шишенце спирт.Така преди време един техник на телефони ми каза че като си изпуснеш телефона във вода после го потапяш в спирт имало и други по финни течности за телефона и издухване със въздух.
      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Хм тва е интересно................ще следя с интерес.
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Това с дисертацията в близко бъдеще няма да стане, първо да завърша сегашната а после може и да стане.Идеята със спирта също не ми допада.....Към момента колата все още е в един от клубните сервизи, за сега диагнозата в алтернатор..........е може би е стечение на обстоятелствата или просто съвпадение,личнп аз не виждам причинно-следственна връзка между алтернатор и кафе в таблото.
          156 1,8ТS-99 ......
          EX
          159 1,9 JTD-08

Comment

Оказа се стечение на обстоятелства.Алтернатора предал фронта.Обясниха ми че има комфорт модул и алтернатора се товарел и т.н.
            156 1,8ТS-99 ......
            EX
            159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
              Оказа се стечение на обстоятелства.Алтернатора предал фронта.Обясниха ми че има комфорт модул и алтернатора се товарел и т.н.
              Нали има оразмерени предпазители за тази цел? Както и да дефектира даден консуматор, следва да изгори предпазителя му а не да изгори алтернатора, заради това, че консумацията се е увеличила с 10 или 20 ампера.
              Обяснението ми се вижда много несериозно.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще си позволя малко спам в технически раздел.

Какъв е извода?
                Кафетата трябва да се пият на строго определените за целта места - кафенетата, а Алфите - да се водят на профилактични технически прегледи.

Пиенето на кафе в Алфа се оказва недобра идея, може би и заради това дизайнерите не са предвидили място за чашки в интериора ...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  Ще си позволя малко спам в технически раздел.

Какъв е извода?
                  Кафетата трябва да се пият на строго определените за целта места - кафенетата, а Алфите - да се водят на профилактични технически прегледи.

Пиенето на кафе в Алфа се оказва недобра идея, може би и заради това дизайнерите не са предвидили място за чашки в интериора ...
                  159 има място за чашки с кафе
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    159 има място за чашки с кафе
                    И все пак - идеята не е добра

Comment

Аз съм разбрал, че за италианците пиенето на кафе е някакъв ритуал. Пият го само в подходяща обстановка и изглежда, че не им допада идеята да правят това повсеместно, както сме свикнали ние.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз ще се включа в темата точно заради разлято кафе в отвора на копчетата за ел.стъклата от шофьорската страна ми изгоря едната машинка ....кафето (може би заради доста захар в него) явно засъхнало и когато отворих прозореца продължи да стои в натиснато положение и се чу характерен звук,който после спря ... та оттогава даже нямам и поставки за кафе ...пия го на крак пред колата и тръгвам !

Comment

Може да ви се стори ......невероятно, но аз познавам един човек, който претърпя лека катастрофа без жертви и наранявания - колата се преобърна през таван и падна пак на колела. През всичкото време въпросният човек, който се возил като пасажер държал в ръка чаша с кафе. Какво точно е правил и той не знае, но когато колата спряла да се търкаля, кафето си било в чашата.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Може да ви се стори ......невероятно, но аз познавам един човек, който претърпя лека катастрофа без жертви и наранявания - колата се преобърна през таван и падна пак на колела. През всичкото време въпросният човек, който се возил като пасажер държал в ръка чаша с кафе. Какво точно е правил и той не знае, но когато колата спряла да се търкаля, кафето си било в чашата.
                            Голяма центрофуга е било
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Това с пергледите го правя.А в момента с кафето съм внимателен и вървя към отказване в колата.
                              156 1,8ТS-99 ......
                              EX
                              159 1,9 JTD-08

Comment

Working...
                              X